Make the most out of your ingredients
title image

Piccalilly is dik in orde

Piccalilly is dik in orde

Empty the fridge - Piccalilly

@Voor een derde keer maakte ik deel uit van Koelkast in orde. Deze keer stond alles in het teken van de seizoenen. Elk van ons kreeg een seizoen toebedeeld en mocht zich helemaal laten gaan wat betreft leuke recepten, bewaartips enz. Ik ontfermde mij over de Herfst met als ster-recept knolgroente-taartjes met een heerlijk zoetzure Piccalilly. De bedoeling was om een herfst-recept te bedenken waarbij je een eerder gemaakt ‘secret ingredient’ uit een vorig seizoen zou gebruiken.

Maak jouw variante op Piccalilly met seizoensgroenten en -fruit

En het is dat Zomerse ‘secret ingredient’ dat hier de ster is.  Want piccalilly is het perfecte recept om van een allegaartje aan groenten een heerlijke saus te maken die je bovendien langere tijd kan bewaren. Een traditionele Piccalilly of pickles is meestal op basis van bloemkool, ui en boontjes, maar ik maakte ook al een variante met pompoen en warmoes. Je ziet je kan er dus alle kanten mee uit. Maar de Zomer is natuurlijk het leukst om met dit recept aan de slag te gaan, omdat er dan een overvloed aan groenten en fruit beschikbaar is.

Ja, ik voeg ook fruit toe aan mijn versie van de Piccalilly. Dat geeft nog niet iets extra!

In het recept op Koelkast in orde gebruik ik appels, maar peren, pruimen of mango… het kan er allemaal in voor dat tikkeltje zoet.

Check het volledige recept hier

Geen commentaren.
Laat een bericht na: