juni 21, 2012
Pasta met croutons amandelen en paprika
Nu heb je van je restje ciabatta of stockbrood die heerlijke croutons gemaakt, maar wat doe je er dan mee?
Bvb. deze eenvoudige, maar lekkere pasta met croutons, amandelen en paprika.
In dit recept worden de paprika’s vers geroosterd, maar als je tijd wil besparen kan je ook een bokaal ingelegde paprika’s uit de winkel gebruiken.
Of misschien heb je ze zelf op voorhand al gemaakt? Check hier het recept voor ingelegde paprika’s!!
Pasta met croutons amandelen en paprika
Ingrediënten
- 500 gram pasta rigatoni of penne
- 3 tassen croutons
- 1/4 tas amandelschilfers geroosterd
- 2 rode paprika(s)
- 3/4 tas olijfolie
Instructies
- Rooster de rode paprika in de oven tot het vel zwart geblakerd is.
- Doe de paprika in een kom en dek af met vershoudfolie tot ze afgekoeld is.
- Breng ondertussen in een grote pot gezouten water aan de kook.
- Pel het vel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.
- Voeg de pasta toe wanneer het water kookt en kook ze all dente (8 à 10 minuten).
- Doe ondertussen de croutons samen met de geroosterde amandelschilfers in een keukenrobot of vijzel en maal ze fijn tot je de consistentie van grof broodkruim bekomt.
- Giet de pasta af.
- Voeg de crouton/amandel-mengeling, de paprikareepjes en de olijfolie toe.
- Meng alles, werk eventueel af met een beetje verse peterselie of basilicum en dien op. Smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments