januari 19, 2014
Geroosterde pastinaak met ahornsiroop
Pastinaak is een wintergroente en dus volop te verkrijgen van oktober tot maart. Kans is dus groot dat als je elke week een groentepakket afhaalt deze er in overvloed bijzit de afgelopen tijd.
Maar wat doe je met al die pastinaak?
Deze ‘verloren’ groenten zit boordevol smaak, maar net omdat ze niet zo populair is, is het even zoeken naar recepten.
Geroosterde pastinaak met ahornsiroop
Heb je nog een flesje ahornsiroop in je kast staan? Probeer dan eens geroosterde pastinaak met ahornsiroop. Deze extra zoete, ‘sticky’ pastinaakreepjes met ahornsiroop zijn lekker bij bvb. een stukje geroosterd vlees of rosbief.
Geroosterde pastinaak met ahornsiroop
Ingrediënten
- 4 à 5 pastinaak geschild en in dunne repen gesneden
- 2 EL olijfolie
- 1 EL ahornsiroop
- sesamzaadjes
- peper en zout
Instructies
- Kook de reepjes pastinaak gedurende 15 min in licht gezouten, kokend water en laat ze vervolgens goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie en ahornsiroop in een koekenpan en bak de reepjes pastinaak op een zacht vuur tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi ze met sesamzaad en peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments