Make the most out of your ingredients
title image

Gegrilde Camembert

Gegrilde Camembert

Empty-the-Fridge---Gegrilde-Camembert

Komt er jou wanneer je de ijskast opent de geur van een wel heel erg rijpe camembert tegemoet?

Lucky you, want je hebt het basisingrediënt voorhanden voor één van mijn favoriete barbecuehapjes: gegrilde Camembert!

Gegrilde Camembert

Beeld je in… een heerlijk smeuïge Camembert, met wat takjes rozemarijn, noten en rozijnen en krokante stukjes brood om erin te soppen. Loopt het water je al in de mond? Mij alleszins wel.

Al wat je nodig hebt voor deze totale, maar overheerlijke kaas ‘overload’ is:

  • een Camembert (met doosje en al)
  • een paar takjes rozemarijn
  • een handvol noten en veenbessen (rozijnen zijn ook prima, of anders gewoon een handje studentenhaver)
  • een oudbakken brood (of een knapperig vers stockbrood)

Op de barbecue of in de oven

Ik maak gegrilde Camembert liefst op de barbecue. Het ziet er wel leuk uit om het doosje integraal op de grill te zetten en iedereen zit vol ongeduld met brood in de aanslag te wachten tot de kaas mooi gesmolten is. Het duurt bij ons welgeteld 5 min en het is allemaal op. Maar bij slecht weer kan je de Camembert evengoed in de oven grillen.

(bron beeld: shutterstock.com)

Empty-the-Fridge---Gegrilde-Camembert

Gegrilde Camembert

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapje
Porties 1 Camembert

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwijder het papiertje rondom de Camembert (vaak zit er plastic rond) en leg de kaas terug in het houten schaaltje.
  • Maak een aantal diagonale inkepingen in de de 2 richtingen en steek wat takjes rozemarijn ertussen. Druppel een beetje olijfolie over de kaas.
  • Bak de Camembert in het doosje 15 à 20 min op de barbecue of in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Snijd ondertussen je oudbakken brood in schijfjes van +/- 2 cm. Bestrijk het brood met wat olijfolie en een strooi er een beetje zout over.
  • Leg de schijfjes brood de laatste 5 min mee op de barbecue (on in de oven) en rooster ze aan weerskanten tot ze goudbruin zijn. En nu soppen maar!
Trefwoord barbecue
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating