French toast day
Vandaag is het French toast day!
Hoog tijd voor een hulde aan deze zoete, kleverige lekkernij om restjes oud brood weg te werken. French toast gaat onder vele namen schuil zoals Poor knights pudding, Bombay toast of in het Nederlands verloren brood, wentelteefjes of gewonnen brood. Maar de basis is altijd dezelfde: stukjes oud brood gesopt in een mengeling van melk of room en ei.
Bekijk het recept voor:Wentelteefjes
|
|
French toast 2.0
Afhankelijk van wat je zelf graag lust kan je er specerijen zoals kaneel of kardamon aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld bij dit tropische verloren brood met kokos. En ook qua toppings kan je alle kanten uit: gewoon suiker, honing, vers fruit, …. Whatever picks your fancy.
Bekijk het recept voor:Tropisch verloren brood met kokos
|
|
Hartige french toast
Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk hartige wentelteefjes kan maken. In Italië is er bijvoorbeeld de ‘mozzarella en carrozza’ waarbij er een plakje kaas tussen het brood gelegd wordt, vooraleer het in ei te soppen en in de pan te bakken.
WAT IS JOUW FAVORIETE SOORT VERLOREN BROOD?
Laat het mij via mail weten en misschien staat jouw recept voor wentelteefjes binnenkort ook op de blog!
Geen commentaren.