Make the most out of your ingredients
title image

Eat what makes you happy!

Eat what makes you happy!

Empty the Fridge - Eat what makes you happy

Vegan recepten

Het afgelopen jaar merkte ik dat ik tijdens een etentje of catering-opdracht steeds vaker de vraag kreeg of mijn gerechten vegan waren.

De vegan-lifestyle lijkt wel hipper dan ooit te zijn. Geen vlees, vis, zuivel, kortom niets van dierlijke oorsprong en zoveel mogelijk ‘plant-based’.

Ik durf er ook wel regelmatig mee te experimenteren met vegan gerechten, omdat ik graag gezond eet en dan ook wel benieuwd ben of een cake met een lijnzaad-ei in plaats van ’the real deal’ ook echt een gelijkaardig resultaat geeft. En ik moet zeggen, vaak is het resultaat best geslaagd.

Maar tegelijkertijd geniet ik nog altijd van een lekker gevulde omelet of af en toe een goed stukje vlees of stoverij. De studies liegen er niet om dat minder vlees eten goed is voor onze planeet, maar tegelijkertijd stel ik mij soms vragen bij de duurzaamheid van bepaalde alternatieven.

Vleesvervangers zoals soja zijn misschien dan weer goed tegen het dierenleed, maar qua belasting op vlak van landbouw kunnen ze ook wel weer tellen. En bepaalde vegan ingrediënten zijn verre van lokaal geteeld, wat qua ecologische voetafdruk dan ook weer kan tellen.

Eat what makes you happy!

Ik vind mezelf zeker geen expert op dit vlak en bijgevolg is mijn filosofie dan ook: Eat what makes you happy!

Of zoals de bomma het gezegd zou hebben, alles met mate en dat komt wel snor. Koken en eten moet – vind ik – nog altijd een plezier blijven. Zonder dat je eindeloos veel moeite moet doen om aan de juiste ingrediënten te geraken, uren moet staan sloven achter het fornuis of jezelf bepaalde dingen ontzegt omdat het niet goed voor je is.

Maar iedereen doet het natuurlijk op zijn manier. Dus wens ik jullie in het nieuwe jaar allemaal heerlijke smul-momenten, vegan of niet, met vrienden of alleen, vettig of gezond. ‘Whatever picks your fancy’.

Smakelijk!!!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: