Make the most out of your ingredients
title image

Berlin Challenge – Woensdag

Berlin Challenge – Woensdag

Empty the fridge - Berlin Challenge Woensdag

Dag 3 van de Berlin Challenge en in de helft

Een week geen boodschappen doen en echt enkel gerechten klaarmaken met wat ik nog in mijn ijskast (voorraadkast en diepvries) heb liggen.

Niet enkel werd mijn ijskast weer een beetje leger, maar slaagde ik er ook nog eens in van de overschotjes rijst en pompoen van de vorige dagen op te gebruiken.

Empty the fridge - Berlin Challenge Woensdag - Yoghurt met fruit

Yoghurt met fruit en zaadjes

Easy! Een halve appel, wat granaatappel pitjes, druiven, de rest van de mango van mijn slaatje met Chinese kool en mango van maandag, lijnzaad, zemelen, 3 EL havermout, yoghurt en een beetje honing en ik kon verder tot aan de lunch!

Empty the fridge - Berlin Challenge Woensdag - Pompoensoep

Pompoensoep met rijst

Vaak is het gewoon super gemakkelijk om van een bepaald ingrediënt iets meer klaar te maken, zonder dat je twee dagen hetzelfde moet eten. Voor deze pompoensoep kwam de geroosterde pompoen van dinsdag en basmatirijst van maandag dan ook perfect van pas. Met wat pittige kruiden zoals chili, gember, look, komijn en koriander, maakte ik een spicy soep. In een tupperware potje met het restje rijst, ’s middags vijf minuten opwarmen en klaar!

Empty the fridge - Berlin Challenge Woensdag - Aziatische soep met scampis en groenten

Aziatische soep met rijstnoedels, groenten en scampi’s

Woensdag is Yoga-dag. Dus dan eet ik liefst iets licht dat snel verteert zodat ik met niet met een volle maag in allerlei bochten moet wringen. Deze Aziatisch getinte soep is daar ideaal voor. Licht verteerbare rijstnoedels in combinatie met wat groenten en scampi’s. Bovendien zet je deze soep in 20 min op tafel.

Het recept volgt binnenkort…n,

Geen commentaren.
Laat een bericht na: