Make the most out of your ingredients
title image

Berlin Challenge – Maandag

Berlin Challenge – Maandag

Empty the fridge - Berlin Challenge Maandag

Dag 1 van de Berlin Challenge

Een week geen boodschappen doen en echt enkel gerechten klaarmaken met wat ik nog in mijn ijskast (voorraadkast en diepvries) heb liggen.

De maandag startte alvast met een stevig ontbijt.

Empty the fridge - Berlin Challenge - Omelet met spekjes

Omelet met spekjes

Het halve pakje spekjes + 2 eitjes en breakfast was served in de vorm van een omelet met spekjes.

Empty the fridge - Berlin Challenge -  Salade van mango chinese kool

Slaatje van Chinese kool en mango met gegrilde kip en basmatirijst

Dit slaatje maakte ik al eerder maar dan enkel met Chinese kool en mango met een Oosterse vinaigrette. Voor deze lunch maakte ik er een iets uitgebreidere versie van aangevuld met gegrilde kip, cashewnoten en basmatirijst.

Bekijk het oorspronkelijke recept hier >

TIP/ Meestal maak ik een slaatje de avond op voorhand en bewaar ik de dressing in een apart potje zodat de sla lekker knapperig blijft. Geen werk ’s morgens en ’s middags een lekkere zelfgemaakte lunch.

Sneak preview: Ik maakte een dubbele portie rijst klaar. Deze komt later in de week nog wel van pas…

Empty the fridge - Berlin Challenge - Dinner

Eten met de family

Mijn moeder kan koken als de beste, maar dat vindt iedereen waarschijnlijk van zijn/haar moeder. Op onze wekelijkse dinner avond maakte ze als dessert een mousse van witte chocolade met pistachenoten en appel strudel gemaakt met filodeeg.

Ik maakte eerder al eens samosa’s van een restje filodeeg gevuld met appel en granaatappel.

Bekijk het recept hier >

Check morgen wat ik op dinsdag ge-emptyed heb!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: