Make the most out of your ingredients
title image

Mac and cheese met een restje pompoensoep

Mac and cheese met een restje pompoensoep

De herfst is. Tijd voor pompoen en comfortfood. Bij deze dan ook een super idee om mac & cheese te maken obv een restje pompoensoep!
De klassieke Mac & Cheese is vaak een karrenvracht aan bechamelsaus en kaas, maar niet met deze gezonde versie van Mac and cheese met een restje pompoensoep. In onderstaand recept wordt de bechamelsaus vervangen door een mengeling van het restje pompoensoep, melk en yoghurt. Hierdoro krijg je een lekker romige saus zonder alle bloem en boter.
Ik gebruikte gehakte noten en wat biergist als topping. Kazen ware een restje mozzarella, gouda en parmezaan.
Voor deze ac and cheese met bloemkool en een restje pompoensoep baseerde ik mij deels op dit recept van www.eat-yourself-skinny.com

Mac and cheese met een restje pompoensoep

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng het restje pompoensoep met de melk, knoflook en breng aan de kook.
  • Kook ondertussen de macaroni beetgaar.
  • Voeg de yoghurt en de roosjes bloemkool toe aan het pompoen-mengsel, kruid met peper, zout en oregano en meng goed door elkaar.
  • Meng de geraspte kaas erdoor en schep vervolgens de pasta onder.
  • Giet de mac cheese in een ingevette ovenschaal, bestrooi met het broodkruim en de gehakte noten en bak gedurende +/-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot het broodkruim goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 Comments
  • oktober 22, 2015

    Goede tip! Ik had er nog nooit aan gedacht om soeprestjes in saus te verwerken 🙂

Leave a Comment:
Recipe Rating