Smoothie met ananas en Chinese kool
Nieuwe Vietnamees in Antwerpen: BUN
Vietnamese restaurants zijn dun gezaaid in Antwerpen. Dus toen ik hoorde dat BUN zijn deuren opende moest ik er toch eens een kijkje nemen, want ik ben helemaal zot van Vietnamees. Bun serveert Vietnamese streetfood in een piepklein, strak ingericht pand in Sint Jorispoort.
We aten onder ander Bún bò huế – een noedelsoep met limoengras, Brasvar en ‘WVLR’ beef. En jawel onze gok was juist… WVLR staat voor West-Vlaams Rund :).
Het eten was lekker, maar ik vond de porties ook een beetje klein uitgevallen voor hun prijs. Maar al bij al zeker een leuke aanwinst en het proberen waard.
Smoothie met ananas en Chinese kool
Mijn avondje bij BUN leverde ook een leuk idee op voor een smoothie met ananas en Chinese kool. Ik dronk bij BUN een smoothie gemaakt van paksoi, granny smith en gember. Lekker fris en niet te zoet.
Toen ik een tijdje later wat Chinese kool op overschot had moest ik er terug aan denken en ging ik aan de slag met de blaadjes Chinese kool, ananas en appelsiensap.
TIP: Eventueel kan je er nog een klein stukje verse gember aan toevoegen voor wat extra pit. En een restje verse spinazie is ook een lekkere aanvulling.
Smoothie met ananas en Chinese kool
Ingrediënten
- 2 schijven ananas 1,5 cm dik
- 2 kleine blaren chinese kool
- 4 ijsblokjes
- 1 appelsien(en) uitgeperst
- 1 EL agavesiroop of honing
Instructies
- Verwijder de schil en het harde middenstuk van de ananas en snijd ze in blokjes.
- Snijd de Chinese kool in kleinere stukjes.
- Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot je een gladde smoothie bekomt.
No Comments