oktober 21, 2012
Meringues
Vaak sta je er niet bij stil, maar één restje kan met de aanvulling van een paar extra ingrediënten heerlijke dingen opleveren.
Heb je wat eiwitten over? Probeer eens meringues.
En van die meringues kan je dan een heerlijke Eton Mess maken als dessert. Bekijk het recept hier
Meringues
Ingrediënten
- 2 ei(eren) enkel eiwitten
- 60 gram suiker
- 60 gram poedersuiker
Instructies
- Klop de eiwitten stijf met een mixer tot ze zachte pieken vormen.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de kristalsuiker en gezeefde poedersuiker toe en klop het mengsel verder tot het stijve pieken vormt.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit meringues op een met bakpapier beklede bakplaat. Of schep hoopjes van het eiwit-mengsel met een lepel op de bakplaat voor meer 'artisanale' meringues.
- Bak de meringues gedurende 1 uur in een op 100°C voorverwarmde oven of tot ze los komen van het bakpapier. Hoe groter je meringues, hoe langer dat je ze moet bakken.
Geen commentaren