Make the most out of your ingredients
title image

5 tips voor een halve avocado

5 tips voor een halve avocado

Avocado durft nogal snel van steenhard tot overrijp te gaan. Of je hebt een halve avocado opgebruikt en de andere helft ligt in je koelkast te verpieteren. Mocht je niet deze handige tips toepassen om een avocado sneller te laten rijpen of langer te bewaren, heb je misschien baat bij vijf onderstaande tips voor een halve avocado.

Guacamole zal je wel roepen als iemand je vraagt wat je best met een halve avocado doet.

Maar er zijn originelere manieren om je avocado niet verloren te laten gaan!

5 tips voor een halve avocado

Als alternatief voor boter

Vervang in je bakrecepten de helft van de hoeveelheid boter door gepureerde avocado. De volledige hoeveelheid boter door avocado vervangen is geen goed idee. Dan wordt het gebak te plat. Boter door avocado vervangen heeft als grote voordeel dat het veel minder calorieën bevat. Een half kopje boter telt 813 calorieën versus 184 voor dezelfde hoeveelheid avocado.

(bronnen: info – popsugar.com | beeld – shutterstock.com)

Gebakken met een eitje

Schep een beetje van het vruchtvlees uit de avocado om de holte groter te maken. Leg de avocado op een bakplaat of in een ovenschaaltje en breek een ei in de holte. Kruid met peper en zout en voeg toppings toe zoals spekjes, blokjes tomaat of kaas. Bak de avocado gedurende 15 min op 200°C of tot het dooier de gewenste consistentie heeft. Bestrooi met verse kruiden en serveer onmiddellijk.

(bron beeld – shutterstock.com)

Maskers voor huid en haar

Gezichtsmaskers

Los 1 tl honing op in een 2 el heet water en meng deze vervolgens met de avocado. Je kan het mengsel met je vingers  of een penseel op je gelaat en hals aanbrengen. Laat het masker 10 min inwerken en spoel het vervolgens af met lauw water.

Meer recepten voor gezichtsmaskers vind je hier

(bron beeld – shutterstock.com)

Haarmasker

Mix een halve avocado met 1 el olijfolie, 1 el honing en 1 à 2 druppels lavendelolie (optioneel) tot je een gladde massa bekomt. Bevochtig je haar met en beetje water en masseer het avocado masker in het haar tot in de puntjes. Leg je haar samen op de kruin van je hoofd, dek het af met een douchekap en verwarm het vervolgens 15 min met een haardroger of ga een half uurtje in de zon zitten. Verwijder de douchekap, spoel het masker uit en was je haar zoals gewoonlijk met een conditioner.

(bron recept: wholefully.com)

In groene smoothies

Mix een wel erg rijpe avocado door groene smoothies of pureer de avocado en vrijes hem in een ijsblokjes vorm in voor later. Past goed bij groene smoothies met spinazie, peer, selder, …

Empty the Fridge - Smoothie van spinazie, kiwi en banaan
Maaltijd Dranken
Keuken Paleo, Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Kiwi spinazie smoothie
Maaltijd Dranken
Keuken Paleo, Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Kiwi spinazie smoothie
Empty the Fridge - Smoothie van spinazie, kiwi en banaan

Chocolade avocado glazuur

Mix een halve avocado met 60 gram cacaopoeder en 60 ml ahornsiroop of honing tot je een gladde massa bekomt. Meng er optioneel 30 gram fijngehakte chocolade door. Je kan het chocolade avocado glazuur onmiddellijk gebruiken of het nog even in de koelkast laten opstijven. Voeg een beetje water toe indien het glazuur te dik is.

(bronnen: recept –  paleospirit.com | beeld – shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: