Make the most out of your ingredients
title image

Avocado sneller laten rijpen

Avocado sneller laten rijpen

Empty the Fridge - Avocado sneller rijpen

Deze week was het weer zover: Ik stond in de supermarkt zoals een oude bomma alle avocado’s te knijpen in de hoop dat er eentje tussen zat die rijp was. Niet dus. Maar ik wilde zeker avocado’s voor bij mijn lunch en dus nam ik twee redelijk harde exemplaren mee naar huis. In tegenstelling tot normaal is het deze week dus geen tip om iets langer te bewaren die ik jullie voorschotel, maar een manier om een avocado sneller te laten rijpen.

Want er is hoop. Je kan een avocado sneller laten rijpen door deze samen met een appel of peer in een plastiek zak te stoppen en deze goed af te sluiten. Resultaat? Binnen de dag is je avocado rijp!

Hoe komt het dat een avocado sneller rijp wordt in de buurt van een appel of peer?

Bepaalde soorten fruit zoals appels en peren produceren zeer veel ethyleen gas tijdens hun rijpingsproces. Als gevolg daarvan zal fruit dat je in een afgesloten zak steekt met een dergelijk ethyleen rijk stuk fruit sneller rijp worden. De zak moet wel goed afgesloten zijn zodat het gas niet ontsnapt.

Let wel, deze truc werkt enkel voor een niet aangesneden avocado.

Nog een halve avocado over?

Heeft bovenstaande methode om je avocado sneller te laten rijpen gewerkt, maar heb je nog de helft over? Bekijk dan deze tip om een halve avocado te bewaren zonder dat deze bruin wordt.

1Commentaar
  • oktober 4, 2014

    Zelfde truc werkt ook super voor bananen

Laat een bericht na: