Make the most out of your ingredients
title image

3 bewaartips voor citroenen

3 tips om citroenen optimaal te bewaren, zowel buiten als in de ijskast of diepvries.

– 3 bewaartips voor citroenen

Ik koop ze meestal in grote hoeveelheden, want mijn citroen-consumputie ligt nogal hoog. Ik eet ze met zowat alles: in de thee, in vinaigrette, over vis, nasi goreng, paella, …Noem maar op en ik draai er wel een halve citroen in. Maar voor degenen onder jullie die dus niet iets minder ‘citrus-minded’ zijn, geef ik even deze 3 bewaartips voor citroenen mee.

1. Hoe dikker je citroenen, hoe beter

Koop grote, zware citroenen. Deze hebben meestal een dunnere schil en bevatten meer sap.

Citroenen blijven buiten de ijskast ongeveer een week goed vooraleer ze hard beginnen te worden. Natuurlijk kan je ze dan nog altijd gebruiken, maar ze beginnen wel uit te drogen, met minder sap tot gevolg.

TIP/ Is de schil van de citroen (of limoen) een beetje hard? Rol de citroen dan met je hand een paar keer over tafel. Zo breek je de cellen van de citroen en komt er meer sap uit.

2. Inpakken die handel

Om citroenen tot een maand te kunnen bewaren kan je het volgende proberen: doe de citroenen in een hersluitbare zak en bewaar ze in de ijskast.

3. Citroenblokjes

  • Pers de citroenen uit.
  • Giet het sap in een ijsblokjesvorm en vries het in.
  • Je kan ze zo in de diepvries laten tot je de volgende keer citroensap nodig hebt. Of: haal de diepgevroren blokjes uit de vorm en doe ze in een hersluitbare diepvrieszak.

Apero-tip: Zin in een Gin Tonic? Doe er een citroenblokje in en je slaat twee vliegen in één klap.

gin-tonic

DYI: maak een citroenbatterij

Ik was op zoek naar een leuk filmpje over citroenen en kwam deze tegen: How to make a lemon battery. En iets helemaal anders dan koken, maar ‘I plead guilty’ I’m a geek en ik vind dit best wel cool ;).

Geen commentaren.
Laat een bericht na: