Make the most out of your ingredients
title image

16 recepten met vlierbessen

16 recepten met vlierbessen

Empty the Fridge - Recepten met vlierbessen

Elke dag fiets ik langs een groot park naar mijn werk en ondanks mijn wazige ochtend-kop heb ik gezien dat de vlierbessen rijp beginnen te worden.

Een paar maand terug was het nog volop tijd om de smaakvolle vlierbloesems in van alles lekkers om te toveren. Maar nu dat dit mooie, witte bloemetjes zich getransformeerd hebben tot donkerpaarse bessen is het tijd voor een nieuwe roundup.

 

Check hier mijn selectie: 16 recepten met vlierbessen

Goed voor de gezondheid

Vlierbessen zijn blijkbaar heel goed voor de luchtwegen dus voor degenen die graag eens willen experimenteren om zelf hoestsiroop te maken… Go for it!

Gebak met vlierbessen

Vlierbessen bewaren voor later

Confituur, siroop, wijn, … zijn de meest voor de hand liggende recepten om vlierbessen een tijdje te bewaren, maar er zitten ook een paar verrassende recepten tussen zoals fruitleer en gefermenteerde honing. Ik voel weer een keuken-experiment opkomen.

Empty the Fridge - Vlierbessen bewaren voor later

Andere recepten met vlierbessen

Ontbreekt er volgens jou nog een essentieel recept in deze lijst van 16 recepten met vlierbessen? Let me know!

(bron beeld shutterstock.com: vlierbessen met schaar / pot met confituur)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: