Make the most out of your ingredients
title image

Wat belandt er bij jou meestal in de vuilbak?

Wat belandt er bij jou meestal in de vuilbak?

Empty the Fridge - Wat belandt er bij jou meestal in de vuilbak

Ik zette een paar weken terug een mini-poll op Facebook met de graag wat er bij jullie meestal in de vuilbak belandt.

Ik wilde vooral graag weten welke groenten, fruit, zuivel en koolhydraten jullie het meest weggooien en wat jullie denken dat daar de oorzaak van is. Kwestie van niet overbodig tips over bloemkool, appelsienen of rijst op de blog te zetten, terwijl jullie die helemaal niet zo vaak weggooien.Bij deze de resultaten…

 

Wat belandt er bij jou meestal in de vuilbak?


 Groenten

Andere staat op de eerste plaats met 35%. Misschien moet ik dan toch nog eens en aparte poll aan groenten wijden… Sla veroverde een eervolle 2de plaats met 29%.

Bijgevolg snel wat tips voor die verpieterende krop sla:


 Fruit

Nooit meer gespikkelde bananen weggooien doe je zo!

Klik hier voor de beste recepten met overrijpe bananen


Brood, pasta, rijst en granen

Het was te verwachten… brood staat op de 1ste plaats met 75%. Hoog tijd om mijn aantal berichten met tips en recepten voor overschotjes brood wat op te krikken. Enkel één probleem: ik vries mijn brood meestal in, vandaar dat ik zelden restjes over heb.

Recepten en tips voor oudbakken brood >


Zuivel

Yoghurt en platte kaas belanden bij mij ook vaak in de gft-bak. Waarschijnlijk omdat het vaak om grotere verpakkingen gaat die je niet in één keer binnen de vooropgestelde termijn kan opgebruiken? Bij deze alvast een paar van mijn favorieten om niets verloren te laten gaan:

Meer zuivel-insipratie vind je hier >


De reden waarom je meestal iets weggooit…

50% antwoordde dat ze teveel hadden gekocht en daardoor zaken moesten weggooien. Hoog tijd om ngo eens mijn tips te lezen om voedselverspilling tegen te gaan.

5 tips tegen voedselverspilling >

Belanden er bij jou totaal andere zaken in de vuilbak? Laat het mij dan gauw weten…

Of vul de poll ook in!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: