Make the most out of your ingredients
title image

The ketchup project van Dille en Kamille

The ketchup project van Dille en Kamille

Empty the Fridge - The ketchup project

Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van duurzame food-projecten die voedselverspilling zoveel mogelijk proberen te voorkomen of beperken. Eentje dat mooi in het rijtje past is ‘The ketchup project’ van Dille en Kamille. 40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid en dat is zonde! Daarom zette Dille en Kamille samen met de Keniaanse boeren dit ‘waste naar taste’ project op poten.

40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid!

Met behulp van een glazen ‘zonne-droger’, een soort kas, wordt er op een ambachtelijke wijze ketchup gemaakt. Cool hoe Dille en Kamille en de boeren op die manier niet enkel de tomaten niet langer verloren laten gan, maar bovendien ook nog eens zuinig om te springen met energie. Dubbel duurzaam!

Empty the Fridge - The ketchup project

Met de opbrengst van de ketchup worden de boer en hun omgeving geholpen. Het eindresultaat van The ketchup project is een ketchup zonder kunstmatige conserveringsmiddelen en minder suiker dan ‘gewone’ ketchup.

De ketchup is te koop in een aantal winkels in Nederland, maar door het succes zitten ze blijkbaar al door hun voorraad heen. Lees meer over dit leuke zerowaste project op theketchupproject.nl

Empty the Fridge - The ketchup project 2

Geen commentaren.
Laat een bericht na: