Make the most out of your ingredients
title image

Sneak peak – opening Brouwerij de Koninck

Sneak peak – opening Brouwerij de Koninck

Vorige week kon ik onverwachts naar de ‘sneak peak’ opening van Brouwerij de Koninck.

Meer dan een jaar fietste ik er elke dag langs na mijn werk en zag ik de verbouwingen gestaag vorderen, dus wou ik nu ook wel eens het eindresultaat zien. Via yelp kregen we de kans om voor de officiële opening een ‘sneak peak’ te zien van het museum, de rijpingskamers van van Tricht, de chocolatier en om een paar lekkere biertjes ‘ge-paired’ met kaas en ham te proeven.

Ze hebben er hun werk van gemaakt!

Bij aankomst kregen we in de statige bar een eerste biertje om te proeven. Mooi om te zien hoe ze van een oud gebouw iets super modern hebben weten te maken. Door muren door te slagen en er een moderne gietvloer of de prachtige vloer uit houten blokjes – die doet denken aan een slagersblok – in te leggen worden de verschillende ruimtes mooi met elkaar verbonden en wordt de historiek daterend van 1833 tot nu knap in de verf gezet.

Een knap staaltje branding

Het verhaal achter ‘de hand’ komt flink aan bod. Het symbool van Brouwerij De Koninck stamt van stenen grenspaal waar de oorspronkelijke brouwerij gevestigd was. Die hand vind je dan ook overal doorheen het gebouw terug in de vorm van wegwijzers, stickering en natuurlijk de vele bierviltjes en merchandising.

Je wordt doorheen verschillende interactieve ruimtes geloodst waar je filmpjes te zien krijgt over de familiekroniek, het brouwproces en Ray Cokes die in zijn typische stijl uitlegt dat wij Belgen nogal fanatiek bezig zijn met elk bier in een specifiek glas te schenken.

Culinaire hoogstandjes

Je blijft wel en niet op je honger zitten tijdens een bezoek aan de brouwerij. De rijpingskamers van Van Tricht met hun indringende geur, doen je zin krijgen in een gigantische kaastafel die je volgens de kenners niet met wijn, maar bier moet verorberen. De zuurte van het bier zorgt er blijkbaar voor dat je smaakpapillen elke keer geneutraliseerd worden zodat je volop van de smaak van de volgende kaas kan proeven.

Wij kregen alvast een voorsmaakje met een Liefemans Goudenband met een Torta de Oveja.

Ik ben geen fervente bierdrinker, maar dit zure, kruidige bier was echt super lekker.

Een bezoekje waard

In a nutshell vind ik de vernieuwde Brouwerij De Konick zeker een bezoekje waard. De chocolatier Jitsk was die avond niet geopend, maar eens de slagerij ook gelanceerd is, ga ik zeker nog eens terug voor een nieuwe proeverij en zo’n Goudenband.

Antwerpenaar of niet… Check it out!

www.dekoninck.be

Bewaren

Geen commentaren.
Laat een bericht na: