Make the most out of your ingredients
title image

Review: Heerlijke chaos van Simone van den Berg

Review: Heerlijke chaos van Simone van den Berg

Empty the Fridge - Heerlijke chaos kooboek review

Een tijdje terug kreeg ik het nieuwste kookboek van Simone van den Berg van Simones Kitchen in de bus met de vraag om er een review over te schrijven.

Tegen een nieuw kookboek en dito inspiratie zeg ik natuurlijk nooit nee… zeker niet als het van een super goede food fotografe zoals Simone is.

Heerlijke chaos

De titel is bijzonder toepasselijk. Toen ik er de eerste keer vluchtig door bladerde dacht ik ‘wat een chaos is dit’. Het boek is dan ook – op het eerste zicht – vreemd onderverdeeld in hoofdstukken zoals slow, rijk, vloeibaar, gezond en blut met telkens per hoofdstuk een breed repertoire aan mooi gefotografeerde gerechten.

Een breed repertoire voor elk type kookmoment

Maar eens ik de intro had gelezen en me er meer in verdiepte, vond ik het helemaal kloppen. We hebben inderdaad niet alle dagen dezelfde koksmuts opstaan. De ene keer neem je de tijd om uitgebreid te koken voor je lief of familie. Ben je de erop op de weegschaal gaan staan en heb je behoefte aan gezond.? In heerlijke chaos vind je gezonde recepten zoals bloemkoolpizza of zelfgemaakte granola. En tijdens een drukke week moet het vooral snel gaan en zet Simone bvb. citroen pepernoedels en een supersnelle tiramisu op tafel.

M.a.w. in Heerlijke chaos van Simones van den Berg zit voor ieder wat wils.

Empty the fridge reviews Heerlijke chaos

Natuurlijk kan het niet anders, dan dat ik voor deze review van Heerlijke chaos van Simones van den Berg gerechten zou uitproberen die aansloten bij het thema van Empty the Fridge. Heel het hoofdstuk ‘Blut’ doet dat alvast met recepten zoals een Minestrone van restjes groente, min cottage pies en Eton mess.

Maar ook doorheen de andere hoofdstukken vond ik leuke inspiratie zoals de wortel-dadelballetjes met hazelnootmeel gemaakt van een restje wortelpulp uit de slowjuicer. Ook testte ik het recept voor panzanella met halloumi en een pittig snel platbrood uit de koekepan. Dit laatste vond ik vond ik super geslaagd. Een gemakkelijk te maken brood gekruid met gedroogde veenbessen en een lepel gele currypasta. Lekker bij een curry en super handig voor wanneer je geen brood in huis hebt.

Op mijn heerlijke chaos kookrider

Kortom. Heerlijke chaos is een kookboek waarmee je voor elke gelegenheid iets lekkers op tafel kan toveren. Op mijn kookrider staan alvast nog de Lasagne van geroosterde bietjes met geitenkaas en Pittige rendang met exotische kruiden zoals kemirinoten, laos en santen. Allemaal specerijen war ik nog nooit van gehoord heb en me afvraag war ik die ga vinden. Tijd voor een pitstop bij een toko tijdens mijn volgende bezoek aan Rotterdam.

2 Commentaren
  • november 25, 2016

    Dankjewel voor de leuke review! O en laos en Santen kun je bij ons bij de Albert Heijn kopen (Santen is zo’n blok kokos), kemiri noten inderdaad bij de toko!

Laat een bericht na: