Pan con tomate
Tapas @ Barcelona
Pan con tomate, een tapas die voor mijn onherroepelijk gelinkt is aan Barcelona. Een ietwat fout terrasje met plastieken stoelen in een steegje in de Barrio Gotico. Spaanse mannen met hun krant of druk in discussie terwijl ze geregeld een andere tapa van achter de toog bestellen. Tapas of pinchos op een simpel houten plankje en – voor als het een wat deftigere keet is – zo’n dun wit papiertje dat het vet opslorpt. Een frisse pint erbij, wat lekkere jamón en als afsluiter en straffe cortado.
Pan con tomate is een krokant geroosterd stukje stokbrood of ciabatta ingewreven met knoflook en tomaat een beetje olijfolie en gekruid met peper en zout. Krokant en tegelijk een beetje zacht door het sap van de tomaat.
Oudbakken brood + tomatenpulp
Het is de klassieker onder de tapas en perfect om zowel oud brood als een restje tomatenpulp op te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld tomaten moeten uithollen voor tomaten gevuld met gehakt of tomates crevettes? Perfect. Rooster stukjes oudbakken stokbrood, ciabatta of Turks brood. Wrijf ze daarna in met de tomatenpulp in plaats van een verse tomaat aan te snijden en… your tapa is served!
(bron beeld: shutterstock.com)
Pan con tomate
Ingrediënten
- 8 sneetjes baguette Ciabatta, Turks brood of dikke sneden wit brood kunnen ook
- 1 tas tomatenpulp
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd het brood in plakken van +/- 2 cm en rooster het lichtjes.
- Wrijf de geroosterde stukjes brood in met de knoflook. Het gemakkelijkst is het als je het knoflookteentje in 2 snijdt (je hoeft het niet te pellen) en een paar sneetjes erin maakt.
- Spreid de tomatenpulp over de toast.
- Kruid met een beetje peper en zout en druppel een beetje olijfolie over elk toastje.
No Comments