Make the most out of your ingredients
title image

Nooit meer vershoudfolie!

Nooit meer vershoudfolie!

Beeswraps

Vershoudfolie stelt mijn geduld danig op de proef

  • Het kartonnetje waar de rol in zit, hangt na een tijd half uit elkaar.
  • Ik krijg de folie nooit mooi in één glad stuk afgerold, maar langs de ene kant altijd wat meer dan langs de andere, waardoor ze halverwege scheurt.
  • En dan – de tricky part – het stukje folie mooi afgescheurd krijgen, want die scheurrand met tandjes doet toch nooit echt naar behoren zijn werk.
  • Dan probeer ik het maar met een mes, wat ook niet echt het verhoopte resultaat heeft.
  • En een schaar is ook al onbegonnen werk.

Het kan aan mij liggen, maar the bottom line is: ik word ongeduldig en scheur twee drie keer een scheef stukje af vooraleer ik een oppervlakte heb die groot genoeg is voor de restant eten die ik wil verpakken. Meestal ben ik dan ook lui en laat ik de folie achterwege of zet ik gewoon een bord omgedraaid bovenop een ander om mijn restjes een beetje te bedekken. Bij deze dan ook mijn pleidooi voor nooit meer vershoudfolie.

Misschien komt er een eind aan mijn frustratie

Op Krachtvoer spotte ik bij het standje van Comptoir des Objects deze Bee’s wrap set. Ik denk dat mijn studies Productontwikkeling toch stevig hun sporen hebben nagelaten, want als ik een eenvoudig doch ingenieus product, zoals deze herbruikbare Bee’s wrap set zie word ik helemaal blij. Hopelijk hoef ik na mijn aankoop nooit meer een verfrommeld stukje vershoudfolie weg te gooien, of zelfs beter, nooit meer vershoudfolie te kopen.

Beeswraps

(bron: Comptoir des Objets)

Bee’s wrap set

Het doet een beetje denken aan de waspapiertjes waarin kaas wordt verpakt. De Bee’s wrap is een dun vierkantje textiel, bedekt met een laagje bijenwas. Door de warmte van je handen ‘kneed’ je als het ware een sluiting rondom hetgeen je wil verpakken. Ideaal dus om schalen af te dekken. Nooit meer zoeken naar een potje met passend dekseltje in mijn verzameling tupperware. Gewoon potje, Bee’s wrap erover, omvouwen en klaar.

Ecologisch

Nadat je de Bee’s wrap gebruikt hebt, kan je ze afwassen met koud water en een beetje zeep. Gebruik geen warm water, want dan smelt de laag bijenwas. Ik heb ze nog maar net, maar de vrouw van het kraam verzekerde me dat je ze intensief zeker een jaar kan gebruiken. Je kan er groenten, fruit, kaas, brood en gebakken producten mee verpakken. Voor vlees is de Bee’s wrap echter niet geschikt.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: