Make the most out of your ingredients
title image

Niets verspillen doe je zo

Niets verspillen doe je zo

Tonnen inspiratie om niets meer te verspillen

Een tijdje terug spotte ik het boek Niets verspillen doe je zo in de boekhandel. Een mooi geïllustreerd handboek boordevol tips en mini tutorials doe je tonnen inspiratie op om – wie weet wel – niets meer te verspillen.

Niets verspillen doe je zo: Hét handboek voor iedereen die zijn of haar Empty the Fridge praktijken wil uitbreiden naar andere terreinen.

Het boek sluit perfect aan bij wat ik probeer te doen met Empty the Fridge. Zo min mogelijk verspillen en bewust en duurzaam omgaan met wat je koopt en verbruikt. Op de blog blijft het natuurlijk beperkt tot eten kopen en klaarmaken. Maar heb je plannen om een duurzame levensstijl ook op andere vlakken door te trekken. Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Niet enkel de keuken, maar ook de badkamer, de tuin en thema’s zoals reizen, persoonlijke verzorging wonen en vervoer komen aan bod. Voor ieder wat wils dus. Ik waagde mij in het verleden al een paar zerowaste experimenten zoals een poging om zelf schoonmaakmiddelen te maken. Met gemengd resultaat, want het web afschuimen naar goede recepten voor zelfgemaakte allesreiniger of efficiënte déstop is geen sinecure.

Aan de slag zonder uren te moeten zoeken of experimenteren

Vandaar dat het boek zoals Niets verspillen doe je zo, het perfecte naslagwerk is voor iedereen die graag bewuster, zuiniger en ecologische wil gaan leven zonder urenlang te moeten zoeken en experimenteren. Je vindt er interessante facts en figures, massa’s nuttige tips en duidelijk geïllustreerde turtorials en recepten in terug.

Frappante facts & figures

Ik stond alvast vaak versteld van enkel feiten die erin vermeld staan.

Wist je bijvoorbeeld dat je 12 liter per minuut verspild als je de kraan open laat staan?

Dat nieuwe meubels met een lak- of vernislaag de lucht in huis vervuilen? Of dat de gemiddelde CO2-afdruk van een email met een bijlage van 1Mb 19 gram is?

Reden om vaker stil te staan bij ons instant consumptiegedrag en neiging om dingen die slechts een beetje kapot zijn onmiddellijk te vervangen door iets nieuw. We zijn het verleerd om op grootmoeders wiijze zaken te herstellen, recycleren of weg te geven.

Een praktische wegwijzer

Niets verspillen doe je zo is een praktische wegwijzer om op een leuke en eenvoudige manier anders aan te kijken tegen je dagelijkse gewoonten in en rond je huis. Bovendien staat het boek boordevol tips om minder te consumeren, energie te besparen en suggesties om creatief te hergebruiken.

Elk hoofdstuk is onderverdeeld in een paar secties om alles wat je niet nodig hebt te elimineren, op een andere manier inkopen te doen, zuinig met je aankopen om te springen en op het einde van de rit te recycleren. Een mooi cirkeltje rond dus.

Bekijk het boek hier

1Commentaar
  • maart 4, 2016

    Dat ziet er interessant boek uit. Direct eens kijken of ik het in een bibliotheek kan lokaliseren.

Laat een bericht na: