Moestuin-dummy
De kogel is door de kerk. Vanaf nu ben ik de trotse (bruikleen-)eigenares van een publieke moestuin. Mijn aller eigenste perkje in Berchem geregeld via de Posthof vzw.
Ik ben benieuwd, want ik kan van mezelf nogal een Moestuin-dummy! Ik kan niet echt zeggen dat ik over groene vingers beschik.
De enige plant die het al bijna 10 jaar volhoudt, is er eentje dat ik ooit kreeg van een ex-lief dat in Doel woonde. Ik wijt het aan de hoeveelheid straling die het plantje van de lokale kerncentrale meekreeg en niet aan mijn geweldige water-geef-kwalieiten.
Mijn moestuin-dummy verleden
Maar dus een moestuin… Als kind woonden we een paar jaar op een boerderij en hadden we een grote moestuin. Ook daar was mijn taak beperkt tot water geven en plukken, maar ik hoop stiekem dat er mij onbewust van die tijd iets is bijgebleven en dat ik een ‘natural’ ga worden. Ik vrees er echter voor. Want in datzelfde Doel heb ik me er met ook al eens – met gemengd succes – aan een mini moestuin gewaagd. Wat uit de kluiten gewassen courgettes, sla, tomaten en een mislukte knolselder (er waren enkel blaren een kruin, maar geen knol) maakten de balans op. De basics waar iedere ‘newbie’ in het moestuinieren wel succes mee oogst denk ik.
Deze keer ga ik het beter proberen aan te pakken
- Ik haalde een aantal boeken uit de bib in huis (deel van mijn ander plan om minder afval te produceren en dus geen nieuw boek te kopen).
- Mijn moeder – die de moestuin uit mijn jeugd runde – heeft beloofd dat ze mij gaat helpen.
- Kwestie van mijn computergeek-gehalte op pijl te houden, heb een app ge-download.
- En dan zijn er nog altijd de ander tuinieders voor raad en daad.
Nu is het alleen nog kiezen wat ik ga planten, daarbij rekening houdend met wat wel of niet goed bij elkaar staat.
Geen commentaren.