Make the most out of your ingredients
title image

Koelkast in Orde

Koelkast in Orde

Zet je koelkast in orde, want restjes zijn hot deze winter!

Met Koelkast in orde lanceren FEE en Recupbel een campagne om voedselverspilling tegen te gaan en de consument aan te zetten zo min mogelijk weg te gooien. En ik mag met trots melden dat ik er als Empty the Fridge food-held deel van mag uitmaken.

Empty the Fridge meets Koelkast in Orde

Empty the Fridge - Koelkast in ordeFEE vroeg me om als restjes-expert mee mijn schouders onder dit project te zetten en natuurlijk kon ik daar geen nee op zeggen. Via Empty the Fridge werk ik er nu al bijna 4 jaar aan om anderen te inspireren om zo min mogelijk voedsel te verspillen en creatief aan de slag te gaan met de inhoud van de koelkast. Het is altijd leuk om samen te werken met mensen wie het onderwerp even na aan het hart ligt.

Mijn deelname aan NO WASTE Koelkast in Orde vatte voor mij samen wat de essentie is om onze gigantische afvalberg aan voedsel te verkleinen: hoe meer we er ons met z’n allen bewust van worden dat al dat weggooien een slechte zaak is, niet enkel voor onze portefeuille, maar ook onze planeet, hoe beter we er iets aan kunnen doen. Ik hoop dan ook dat ik met mijn blog er al in geslaagd ben om mijn lezers anders te doen aankijken tegen hun koop- en verbruikgedrag en door nu samen te werken met Koelkast op Orde nog meer mensen te kunnen bereiken.

De NO WASTE food-helden

Ik werk er elke dag met plezier aan om leuke recepten en tips te bedenken, maar alleen is ook maar alleen. Samen met de andere food-helden willen we jullie met leuke tips, weetjes en recepten inspireren om bewuster met jullie eten om te gaan zonder dat dit een hele opgave hoeft te zijn.

Koelkast in orde - foodhelden

Weet je wel hoeveel je verspilt? Take the quiz!

Denk je dat jij met jouw gezien niet veel voedsel weggooit? Think again! Per jaar gooien we per persoon tussen de 18 en 26 kg voedsel weg. Dat is echt super veel en daar moet dringend iets aan gedaan worden.

Per jaar gooien we per persoon tussen de 18 en 26 kg voedsel weg.

Neem snel deel aan de leuke Waar of niet waar quiz met Dimitri Leue om jouw persoonlijke kennis te testen en te zien waar jij een verschil kan maken in je eigen huishouden en koelkast.

Waar of niet waar quiz

Inspirerende recepten

Naast tips en weetjes zijn er natuurlijk ook een heleboel recepten te vinden om echt geen enkel overschotje verloren te laten gaan. Want met restjes koken kan zo eenvoudig zijn. Bewaar je je oud brood al in de vorm van chapelure, maar weet je er niet wat mee gedaan? Mijn recept voor broodkruimpudding met krieken weet raad. Of gooi je altijd de groene uiteinden van je prei weg? Probeer dan eens de hartige ontbijt-muffins van Jozefien van goestjes.

Win een koelkast

Vaak zijn het kleine zaken zoals weten waar je iets in je koelkast moet bewaren die ervoor zorgen dat jouw ingrediënten langer meegaan en je minder verspilt. Ook de handige weetjes voor de aankoop, gebruik en onderhoud van je koelkast komen zeker van pas. Blijkt uit die tips dat je niet de beste koelkast in huis hebt? Waag dan snel je kans om één van de 8 top koelkasten te winnen!

Win een koelkast

win-een-koelkast-lr
Koelkast in orde

Geen commentaren.
Laat een bericht na: