Make the most out of your ingredients
title image

Juist portioneren? Je hand is al wat je nodig hebt

Juist portioneren? Je hand is al wat je nodig hebt

Juist portioneren? Je hand is al wat je nodig hebt

Ken je dat? Een recept maken en telkens in de schuif moeten rommelen om maatbekertjes, cups of lepels op te diepen voor de juiste hoeveelheden.

Wel het kan een pak sneller en eenvoudiger.

Juist portioneren? Je hand is al wat je nodig hebt…

Bepaalde hoeveelheden kan je heel gemakkelijk afmeten met je hand. Check bovenstaande illustratie voor de volgende maten:

  • 1 handpalm =  85 gram
  • 1 vuist = 1 kopje
  • 1 duim = 30 gram
  • 1 duimtip = 1 TL
  • 1 handje vol = 30 à 60 gram

Je hand komt goed van pas, want portioneren is één van dé basisbeginselen om in de juiste hoeveelheden te koken en overschotten te vermijden. Lees meer over hoe je voedselverspilling kan voorkomen.

Let wel!

  • Bovenstaande maten zijn slechts richtlijnen uitgaande van een gemiddelde hand. Voor degen met kolenschoppen van handen onder jullie zal het dus wel wat meer zijn.
  • Bijgevolg is portioneren met de hand dan ook niet geschikt voor recepten die grote precisie vereisen,  zoals gebak of patisserie.
Geen commentaren.
Laat een bericht na: