Make the most out of your ingredients
title image

Ik schrijf een kookboek

Ik schrijf een kookboek

Empty the Fridge - Ik schrijf een kookboek

Het was jullie misschien al opgevallen dat het tijdens de zomermaanden wat stiller was op de blog. Niet omdat ik 2 maanden lekker lui in een hangmat heb gelegen (I wish!), maar omdat ik mijn eerste kookboek aan het schrijven ben. ‘A dream come true’, want ik zeg al jaren tegen mijn beste vrienden dat ik graag eens een kookboek zou willen maken.

Mijn contract viel in Juni in de bus en sindsdien mag ik mij dus officieel auteur noemen!

Ik schrijf een kookboek

Een tijdje terug raakte ik via een schrijfster waarvoor ik een site maakte in contact met Uitgeverij van Halewyck en na een aantal gesprekken bleken zij het volledig te zien zitten om samen met het allereerste Empty the Fridge kookboek uit te brengen.

Die eerste keren dat je met zo’n uitgeverij samen zit, zijn best wel spannend. Ik heb als grafisch ontwerper wel al wat boeken ge-layout, maar van de andere kant van het verhaal ken ik weinig. Wat wordt er van mij verwacht, vinden ze het een goed concept, wie doet wat, … ? Een hele hoop vraagtekens die gaandeweg beantwoord werden.

Het boek wordt een bundel van mijn favoriete recepten van de site, een aantal volledig nieuwe recepten en een heleboel tips en tricks om ingrediënten langer te bewaren. Het wordt niet  zomaar een copy-paste van de blog, want alle recepten zal ik opnieuw maken, verbeteren en hier en daar aanpassen zodat ze (hopelijk) nog lekkerder en gemakkelijker klaar te maken zijn.

Bergen werk en nieuwe uitdagingen

Uiteindelijk besloten we in samenspraak dat ik het volledige boek zou maken. Dit betekent dat ik niet enkel alle recepten en begeleidende teksten uitschrijf, maar ook de fotografie en de opmaak van het boek voor mijn rekening neem. M.a.w. een berg werk en heel wat nieuwe uitdagingen. De uitgeverij staat mee bij op van redactie en alles wat er bij komt kijken om het boek op de markt te brengen.

Vooral het idee dat ik zelf alle foto’s zou maken, heeft me aan het begin wel wat uurtjes slaap gekost. Foto’s voor de blog trekken is vaak toch nog wat anders, dan foto’s maken die van een goede kwaliteit zijn voor druk en bovendien een duidelijk visuele lijn volgen. Ik ga nog veel moeten oefenen.

‘Stay tuned’…

Het boek komt normaal begin februari uit. In de tussentijd verdeel ik mijn tijd tussen de potten en pannen, achter de lens, in winkeltjes om mooie ‘props’ te scoren, achter de computer om teksten te schrijven en foto’s te bewerken en al wat er nog zoal zal opduiken. Hoogst waarschijnlijk zullen er de komende maanden op de blog, wat minder recepten verschijnen, want ik weet nu al dat de dagen te kort gaan zijn. Maar ik  doe mijn best en houd jullie regelmatig op de hoogte van de vordering omtrent het boek.

I’m so excited!!!!!

Kwestie van mijn enthousiasme nog even muzikaal te benadrukken… I’m so excited!!!!!

2 Commentaren
Laat een bericht na: