Make the most out of your ingredients
title image

Houd rekening met de seizoenen: Oktober

Houd rekening met de seizoenen: Oktober

Empty the fridge - Oktober

Onze supermarkt-cultuur zorgt ervoor dat we heel het jaar rond alles kunnen kopen wat we willen. Boontjes uit Kenia, aardbeien uit Spanje in december, …

Het principe dat onze grootouders hanteerden van te koken volgens de seizoenen is bijgevolg een beetje verloren gegaan, wat spijtig is. Want volgens de seizoenen koken kan bijzonder leuk zijn om ongewone ingrediënten te ontdekken (denk maar aan warmoes, paarse bloemkool, winterpeen, aardpeer, …), maar is ook leuk voor je portefeuille.

Bezoek maar eens een markt bij jou in de buurt om te zien wat voor lekkers je allemaal kan kopen, voor een spotprijsje!

Hier vind je alvast een overzicht van ingrediënten die in oktober in seizoen zijn:

Groenten

  • Aardappelen
  • 
andijvie
  • 
aubergine
  • bloemkool
  • boerenkool
  • bospeen
  • 
broccoli
  • Chinese kool
  • komkommer
  • kropsla
  • 
paprika
  • pompoen
  • prei
  • rode biet
  • rode kool
  • snijbonen
  • 
spinazie
  • 
spitskool
  • spruitjes
  • 
tomaten
  • 
ui
  • veldsla
  • venkel
  • winterpeen
  • 
witloof
  • witte kool
  • 
ijsbergsla

Fruit

  • appel
  • banaan
  • 
druif
  • 
kiwi
  • mandarijn
  • 
peer

Vis

viskalender

(bron: visinfo.be)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: