Make the most out of your ingredients
title image

Hippe kool zoekt creatieve kok

Hippe kool zoekt creatieve kok

Ik wijde al een aantal berichten op de blog aan kolen. Een groente die niet altijd even populair is en vooral ook groot, waardoor ze vaak niet helemaal opgeraakt en weggegooid wordt. Zonde want kool is super gezond en je kan er echt veel meer mee maken dan hem door de ‘stoemp’ draaien of bvb. gestoofde rode kool.

Meer kool-inspiratie vind je hier >

Hippe kool zoekt creatieve kok

Ik ben blijkbaar niet de enige die het potentieel van een uit de kluiten gewassen kool ziet, want Broederlijk Delen lanceerde op 1 maart 3017 de campagne: Hippe kool zoekt creatieve kok. In Burkina Faso is kool een groente die vaak gebruikt wordt en via die wek roept Broderlijk Delen graag experimenteerde koks op en origineel recept met kool te bedenken.

De ‘rules’ van de wedstrijd

  1. Doe inspiratie op en verzin een gerecht met kool. Laat ons weten welke ingrediënten je gebruikt.
  2. Schrijf de bereiding/het recept van je gerecht neer zodat anderen dit ook kunnen maken.
  3. Neem een foto van je gerecht.
  4. Laat ons ten slotte weten waarom je het belangrijk vindt om op een duurzame manier aan de slag te gaan in de keuken. Hoe uit zich dat in de keuzes van je ingrediënten of de manier waarop je kookt?

Registreer je hier om te deel te nemen aan de wedstrijd en maak kan op een etentje met twee in ‘De Superette’ in Gent. De wedstrijd loopt van 1 maart t.e.m. 15 april. De winnaar wordt bekendgemaakt eind april.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: