Make the most out of your ingredients
title image

Gevulde pistolets met ei

Gevulde pistolets met ei

Empty the Fridge - Gevulde pistolets met ei

Pistolets over?

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik heb met Pasen alvast een brunch gepland. Lekker lang aan tafel zitten met versgeperst appelsiensap, massaal veel beleg, straffe koffie en kraakverse pistolets. Ik weet al op voorhand dat ik mij ga overeten en dat er dan nog gaat over zijn. Vooral van die pistolets.

Post-Pasen-plan

Maar ik heb al een ‘Post-Pasen-plan’ in de aanslag! Gevulde pistolets met ei. Perfect voor de dag erop en oh zo simpel.

  • Je snijdt het topje van de pistolets en hol ze uit.
  • Vervolgens breek je in elke pistolet een ei en kruid je het met peper en zout.
  • Bak deze gevulde pistolets met ei vervolgens gedurende 10 minuten op 180°C.
  • Garneer de gevulde pistolets eventueel met wat verse kruiden zoals bieslook, peterselie of dille en dien op.

Pimp je gevulde pistolet

De eenvoudige versie van gevulde pistolets met ei is al een topper, maar je kan nog een stapje verder gaan en je pistolet ‘pimpen’. Voeg er extra’s aan toe zoals:

  • reepjes ham
  • een beetje geraspte kaas
  • blokjes tomat
  • een restje gerookte zalm

Geen pistolets maar koffiekoeken over?

Probeer dan zeker eens deze pudding van croissants, abrikozenconfituur en kaneel. Eén hap je wil hem helemaal opeten.

Empty the Fridge - Croissantpudding

Ben je op zoek naar nog meer brunch-inspiratie voor Pasen? Neem dan snel hier een kijkje >

Empty the Fridge - Gevulde pistolets met ei

Gevulde pistolets met ei

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd het topje van de pistolets en hol ze uit.
  • Breek je in elke pistolet een ei en kruid je het met peper en zout.
  • Bak deze gevulde pistolets gedurende 10 minuten op 180°C.
  • Garneer de gevulde pistolets eventueel met wat verse kruiden zoals bieslook, peterselie of dille en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating