Make the most out of your ingredients
title image

Colour cooking

Colour cooking

Webdesigner

Voor wie het nog niet wist… Ik werk als grafisch ontwerpster bij motionmill, een bureau gespecialiseerd in WordPress en ik heb net deze maand mijn 11de ‘anniversary’ gevierd! 11 jaar. Het is echt voorbij gevlogen. Van alles komt aan bod, gaande van functionele analyses en wireframes tot sites en huisstijlen ontwerpen. Dit maakt mijn job na al die tijd nog altijd super boeiend. De meeste van mijn vrienden bestempelen mij als een workaholic, en ja ik werk veel (op kantoor, als zelfstandige in bijberoep en voor mijn blog natuurlijk), maar doe het nu éénmaal ook super graag.

motionmill-jenn
Ik haal er veel voldoening uit om een moeilijk online project te tackelen of een logo te ontwerpen waar de klant zich helemaal in kan vinden. Een belangrijk deel van mijn bestaan als grafisch ontwerpster is natuurlijk kleur. Mijn favoriet en de kleur van het logo van Empty the Fridge is momenteel munt groen, maar het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit.

Mijn liefde voor grafisch ontwerp en eten heeft een nieuwe uitlaatklep gevonden op de blog in de vorm van Colour cooking.

Hex-waarden

Vanaf nu ga ik om de zoveel tijd een bericht posten onder deze rubiek. De inspiratie vormt telkens een illustratie, foto of ander grafisch element waarvan de kleuren mij aanspreken. Die match ik dan met de overeenstemmende hex-waarde en gerechten waarin die kleur voorkomt.

Hex-waarden… come again? Voor de weergave op een computerscherm worden kleuren uit rood, groen en blauw samengesteld. De drie waarden kunnen lopen van 0 tot 255, of hexadecimaal van 00 tot FF. Een volledige kleur kan worden aangeduid als bijvoorbeeld (124,252,0), wat overeenkomt met hexadecimaal 7CFC00 (grasgroen).

(bron: wikipedia)

Colour cooking #DA581D

Eerstes aan de beurt in de reeks Colour cooking is een affiche van een wortel die ik een hele tijd geleden op straat in Berlijn fotografeerde. Wederom 2 vliegen in 1 klap: een mooie combinatie van kleuren en een tekening van eten!

Klik hier voor alle recepten met kleurcode #DA581D

 

Geen commentaren.
Laat een bericht na: