Boerenkool chips
Bij mij staat boerenkool regelmatig op het menu. Deze hippe kool blijkt boordevol vitamines en mineralen te zitten en is perfect om te gebruiken in een stoemp, slaatjes of gezonde, groene smoothies.
Maar zoals bij de meeste koolsoorten is het ook met deze uit de kluiten gewassen versie soms een opgave om hem helemaal op te gebruiken vooraleer de blaadjes er slap bij hangen.
Boerenkool chips
Mijn ultieme tip om restjes boerenkool op te gebruiken? Maak er boerenkool chips van!
Boerenkool hips zijn makkelijk om e maken, gezond en zeker als ze net uit de oven komen lekker crunchy.
Ik eet ze zo gewoon als hapje in plaats van echte chips of bovenop een panzanella of slaatje.
Je kan de boerenkool chips eventueel nog wat extra smaak geven door er wat kruiden zoals paprika, knoflook of tahini aan toe te voegen.
Bron foto’s Charles & Laura Johnston op Unsplash
Boerenkool chips
Ingrediënten
- 150 gram boerenkool
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Was en droog de boerenkool, verwijder de nerven en snijd de bladeren in grote stukken. Of gebruik een zak reeds voorgesneden en gewassen boerenkool.
- Besprenkel de boerenkool met olijfolie, peper en zout en leg de blaadjes naast elkaar op een bakplaat.
- Bak de boerenkool chips +/- 20 min op 180°C tot ze mooi knapperig zijn. Een beetje gekleurd is ok, maar zorg dat de kool niet aanbrandt, omdat je anders een bittere smaak bekomt.
No Comments