Make the most out of your ingredients
title image

Berlin Challenge – Vrijdag

Berlin Challenge – Vrijdag

Empty the fridge - Berlin Challenge Vrijdag

Met een beetje vertraging, maart toch nog even een update van Vrijdag: De laatste dag van de Empty the Fridge Berlin challenge.

Empty the fridge - Berlin Challenge - Pannekoekjes-met appel en bosbessen

Pannenkoekjes met appel en bosbessen

Kwestie van al een beetje in weekendsfeer te geraken maakte ik deze heerlijke Amerikaans geInspireerde pannenkoeken klaar. Is niet zo super veel werk, maar als je nogal gehaast bent is dit misschien meer een recept voor in het weekend. Ik maakte een klassiek pannenkoekenbeslag met een ei, bloem, melk en een snuifje zout.

Een kleine twist: door de eiwitten op te kloppen en onder het pannenkoekbeslag te vouwen krijg je lekker dikke pancakes. De appeltjes bakte ik apart en dan topte ik de pannenkoeken met de bosbessen en honing (of agavesiroop).

Empty the fridge - Berlin Challenge - Salade-van-rode-biet-wortel-en-appel

Salade van rode biet, wortel en appel op een toast met geitenkaas

Geïnspireerd op en broodje dat ik in een lokale broodjeszaak at…

Bekijk het recept hier >

Empty the fridge - Berlin Challenge - Vrijdag - Zalm-met-knolselder-bloemkool-puree-en-spinazie

Bloemkool-knolselderpuree met zalm en spinazie

Het bakken van een zalmmoot en klaarmaken van spinazie spreekt voor zich denk ik. Ik ben niet zo’n fervente aardappel-eter, maar houd wel van puree, dus maak ik wel vaker puree van andere soorten groenten zoals knolselder, bloemkool, pompoen of zoete aardappel. Klaarmaken doe je het net als een gewone aardappel puree, met als enige verschil dat het soms beter is om de groenten, i.p.v. ze te stampen met en pureestamper, grof te mixen. Dan krijg je een lekkere smeuïge puree.

ondertussen ben ik erin geslaagd mijn ijskast toch bijna helemaal te legen en ben ik goed en wel in Berlijn aangekomen. Al bij al dus een geslaagde eerste Challenge!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: