Make the most out of your ingredients
title image

Berlin Challenge – Donderdag

Berlin Challenge – Donderdag

Empty the fridge - Berlin Challenge Donderdag

Dag 4 van de Berlin Challenge

Een week geen boodschappen doen en echt enkel gerechten klaarmaken met wat ik nog in mijn ijskast (voorraadkast en diepvries) heb liggen.

Ik kijk al uit naar Streuselkuchen, Duits bier en Bockwurst, maar voorlopig moet ik het nog doen, met mijn steeds leger wordende ijskast. Donderdag stond er het volgende op het menu:

Empty the fridge - Berlin Challenge Donderdag - Havermout

Havermout met appel, noten en zaden

Dit is mijn stevige ontbijt-oplossing. Niet iedereen is fan van havermout, maar dat komt misschien omdat er vergeten wordt de pap te pimpen. Gewoon platte havermout zonder iets is inderdaad saai, maar voeg er wat stukjes appel, noten, rozijnen en gedroogde veenbessen aan toe en het smaakt al helemaal anders.

Nog een goede topping-tip: Granaatappel!

En zo dus weer een appel en het laatste restje melk uit de weg geruimd. Check!

Empty the fridge - Berlin Challenge Donderdag - Gestoomde groenten met yoghurtsausje

Gestoomde groenten met een yoghurtsausje met curry

Ik eet minstens 1 keer in de week vegetarisch en heb altijd een heel arsenaal aan groenten in mijn ijskast liggen. Een van mijn favoriete, snelle groenten gerechten is deze: gestoomde groenten met een yoghurtsausje met curry. Zo geraakte een rode biet, die halve courgette, een paar wortelen en de laatste brocolli op. Maar je kan eindeloos variëren met het soort groenten.

Bekijk hier de opties >

Empty the fridge - Berlin Challenge Donderdag - Dinner

Dinner with friends

Nog 1 dag te gaan!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: