Make the most out of your ingredients
title image

5 toffe kliekjes-kookboeken

5 toffe kliekjes-kookboeken

Empty the Fridge - 5 toffe kliekjes kookboeken

Ik droom er al een tijde van: mijn eigen kookboek maken. Het zou de perfecte symbiose zijn tussen de 2 zaken die ik het liefste en meeste doe: grafisch ontwerp en koken.

Een blog is…

  • populair, want iedereen heeft tegenwoordig een blog
  • bedoeld om altijd actueel te zijn
  • ‘sort of’ milieuvriendelijk, want er sneuvelen geen bomen voor
  • best wel veel werk

Een kookboek daarentegen is…

  • heerlijk old-school
  • zalig om op een gure avond mee in de zetel te kruipen en inspiratie op te doen voor de komende dagen
  • mooi om naar de mooie foto’s te kijken en aan het ‘vers van de pers’ papier te ruiken
  • leuk om te krijgen en te geven

5 toffe kliekjes-kookboeken

Omdat ik voorlopig echter tussen al dat ontwerpen, bloggen en tuinieren geen gaatje zie om nog eens een boek in elkaar te steken… presenteer ik jullie een overzicht van 5 leuke kliekjes-kookboeken. Voor al degenen onder jullie die net zoals ik het af en toe leuk vinden om er een echt kookboek op na te slaan, de pagina van je favoriete recept direct te herkennen omdat ze vol saus hangt en eens een keer niet met de ipad in de keuken te staan.

 

Kooekboek - BioBudgetBio Budget

Bio Budget is een kookboek dat de lezer bewust wil maken hoe belangrijk gezonde voeding is. Ingedeeld in vijf hoofdstukken komen onder meer aan bod: voedsel uit de supermarkt, het zelf kweken van groenten en kruiden, voedselverspilling, budget koken en seizoensgebonden eten. Een boek voor bewuste levensgenieters die van koken en hun portemonnee houden. www.biobudget.nl

meer info

 

 

 

Kooekboek - Food from plentyFood for plenty

Food from plenty gaat over heerlijk eten op tafel kunnen zetten zonder overdreven gedoe. Diana Henry laat zien hoe je kunt bezuinigen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt het beste van restjes en kookt met respect voor duurzaamheid.

meer info

 

 

 

 

Kooekboek - Koken met restjes is leuk Koken met restjes

Van A tot Z lees je over 50 ingrediënten: hoe je ze het beste kunt bewaren, hoe je de houdbaarheid verlengt en wat voor lekkers je ermee kunt maken. Zelfs als je er maar een heel klein beetje van over hebt.

meer info

 

 

Het nieuwe kliekjeskookboekHet nieuwe kliekjes kookboek

Wat doe je met oud brood of een halve pan overgebleven rijst? Dat ene kippenboutje, of dat korstje kaas? In de vuilnisbak? Met dit kookboek van Puck Kerkhoven maak je altijd iets lekkers! Veel wereldberoemde klassiekers zijn voortgekomen uit de kliekjeskeuken, bijvoorbeeld Spaanse paella, caesar salad, ravioli, Ierse clam chowder, Indiase curry en nasi goreng.

meer info

 

 

Kookboek - Rest BestRest Best

Het overkomt jou ongetwijfeld ook wel eens: je werpt een hongerige blik in de koelkast en treft daarin niets anders aan dan een prei die zijn beste tijd heeft gehad, een bijna leeg pak yoghurt en restanten van de maaltijd van gisteren. Aan de hand van de geïllustreerde ingrediëntenlijsten in Rest Best vind je altijd een recept dat aansluit bij de restjes die jij in huis hebt.

meer info

 

 

(bronnen: korte samenvattingen boeken: bol.com – beeld vintage huisvrouw: shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: