5 tips om champignons te bewaren
Mijn ontbijt-scenario van deze ochtend: zin in een omelet met champignons en al wat ik vond waren enkele verschrompelde exemplaren. Plan B dan maar: havermoutpap.
Klinkt dit bekend in de oren? Dan heb jij misschien ook baat bij deze 5 tips om champignons te bewaren.
1. Bewaar champignons altijd in en papieren zak
In een plastiek zak worden ze sneller vochtig en gaan ze schimmelen.
2. Bewaar ze niet in de groentelade van je ijskast
Bewaar de champignons in de papieren zak in de ijskast, maar niet in de onderste groentelade. Deze is te vochtig. Leg ze op één van de hogere rekjes of op een koele plaats zoals in je kelder.
3. Bewaar champignons maximaal 1 week
Na meer dan een week worden ze vochtig en wak, waardoor er van de bruine vlekjes ontstaan. Niemand lust nu eenmaal wakke champignons, dus koop ze niet te lang op voorhand.
4. Was ze niet
Champignons mag je nooit wassen. De reden spreekt na de 3 voorgaande puntjes voor zich. Snijd de voetjes indien nodig bij met een scherp mes en verwijder eventuele brokjes aarde met een handdoek of borsteltje.
5. Verwerk ze op tijd of bewaar ze voor later
Mocht je je champignons toch te lang hebben laten liggen en hebben ze hun beste tijd gehad, kan je misschien deze ijsblokjes-methode proberen. Zo kan je de diepgevroren champigons-puree een andere keer gebruiken als smaakmaker in bijvoorbeeld soep of risotto.
(bron beeld champignons in papieren zak: shutterstock.com)
Hilda Sandee-de Wit
Dank u voor deze tips!
Empty Fridge
Graag gedaan 🙂