4 tips om verharde bruine suiker terug zacht maken
Zo’n kilo bruine suiker gaat een tijdje mee en durft bijgevolg wel eens uit te drogen. Ga jij in dat geval die verharde klomp suiker ook fanatiek te lijf met een stevig mes of metalen saté-stok? Er zijn gemakkelijkere manieren om verharde bruine suiker terug zacht maken. 4 tips om verharde bruine suiker terug zacht maken:
1. Beter voorkomen dan genezen
Bruine suiker kan je best altijd in een goed afgesloten pot bewaren. Of nog beter: de suiker in de originele verpakking – goed compact – in een pot doen.
2. Een sneetje wit brood
Leg een sneetje wit brood gedurende één nacht in de suikerpot. De bruine suiker is daarna terug helemaal zacht.
3. Een sneetje appel
Dit is in principe hetzelfde procédé als bij het sneetje brood. He vocht van de appel wordt opgeslorpt door de bruine suiker, waardoor deze terug zacht wordt.
4. In de microgolf
Heb je geen tijd of geduld om één dag te wachten tot je verharde bruine suiker terug zacht is? Probeer dan deze methode:
- Doe de bruine suiker in een kom geschikt voor de microgolf en leg er een vochtig vel keukenrol over.
- Warm de bruine suiker gedurende 20 à 25 sec in de microgolf.
Houd te tijd goed in het oog, want anders gaat de suiker gewoon smelten in plaats van zacht te worden.
Je kan de bovenstaande methodes om verharde bruine suiker terug zacht te maken, gerust een aantal keer herhalen als dat nodig is.
Geen commentaren.