4 tips om granaatappels optimaal te bewaren
Het overkwam mijzelf nog vorige week. Ik kocht een gave, rode granaatappel die bij het opensnijden beurse plekken met bruine zaadjes bleek te bevatten. Klaar voor de vuilbak.
Hoe de perfecte granaatappel kopen?
Bij deze dus een paar tips op de perfecte granaatappel in huis te halen…
- Laat harde granaatappels die erg licht aanvoelen links liggen.
- Vermijd de exemplaren die beurse of bruine plekken of barsten vertonen.
4 tips om granaatappels optimaal te bewaren
Ok, je hebt een mooie, rode, gave granaatappel gescoord, maar gaat hem niet direct opeten… Houd rekening met de 4 tips om granaatappels optimaal te bewaren.
Op het aanrecht
Op kamertemperatuur kan je granaatappels ongeveer een week bewaren.
In de koelkast
- Volledig: Een gave/niet aangesneden granaatappel kan je gemakkelijk een maand in de ijskast bewaren.
- Aangesneden: Eens je een granaatappel aangesneden hebt, kan je hel best in een goed afgesloten, glazen of keramisch potje bewaren. De pitjes nemen nogal gemakkelijk stoffen op. Bijgevolg is een plastiek potje is niet de beste optie.
Granaatappelpitjes bewaren
Is al dat gedoe van vliesjes verwijderen en zo wat teveel prutswerk voor jou? Probeer dan eens onderstaande manier van Jamie Oliver om een granaatappel om ter snelst te ontpitten. Daarna kan je de pitjes gemakkelijk in de ijskast of diepvries bewaren.
- Om ze in de ijskast te bewaren geldt dezelfde regel als bij een aangesneden exemplaar: in een goed afgesloten glazen of keramisch schaaltje.
- In de diepvries kan granaatappelpitjes tot 3 maanden bewaren in de diepvries. Verpak ze in een hersluitbaar diepvrieszakje of -potje.
Geen commentaren.