Make the most out of your ingredients
title image

4 Nieuwjaarscocktails met gin

4 Nieuwjaarscocktails met gin

4 Nieuwjaarscocktails met gin

Bijna Nieuwjaar! Dat vraagt om lekkere drankjes. De gin-hype is blijkbaar nog steeds niet gepasseerd, dus een reeks Nieuwjaarscocktails met gin leek mij wel gepast. De mix van dé perfecte gin met kruiden zoals peperbolletjes, tijm, lavendel en ‘matching’ tonic. Iedereen heeft wel al aan zo’n rietje zitten slurpen.

Maar check eens onderstaande lijst en ontdek hoe je met een restje eiwit, veenbessensaus of basilicum een overheerlijke cocktail in elkaar tovert!

De Klassieker: Gin Fizz met een restje eiwit

 

Eiwit en een beetje room over? Probeer dan deze klassieker onder de cocktails: een mengeling van gin, eiwit, room en een beetje oranjebloesemwater.

www.thekitchn.com

Oosters: met ananas en basilicum

Basilicum over van je Kerstmenu? Gebruik de kruidige blaadjes als smaakmaker voor deze fruitige versie met ananassap, basilicum en gin. Als je een sapcentrifuge hebt, kan je je ananassap misschien zelfs ‘from scratch’ maken.

www.thekitchn.com

Pikant: met chilipeper siroop, champagne en pompelmoes

‘Spice it up’ met een pittige cocktail op basis van gin, siroop van chilipepers, champagne of cava en pompelmoessap. Eens wat anders dan gewoon een coupe en je kan die chilipepers opgebruiken vooraleer ze rimpelig worden.

www.vanityfair.com

‘Turkey-leftovers’: met veenbessensaus, cointreau en rozemarijn

Heb je een beetje overdreven met je hoeveelheden veenbessensaus bij de Kerstkalkoen? Op de boterham of in muffins zijn goede opties, maar in de alcoholische reeks restjes is deze cocktail wel de winner! Zoet-zure veenbessensaus met, stroperige appelsienlikeur zoals Triple sec of Cointreau, gin en rozemarijn. Klinkt heerlijk toch?

www.completelydelicious.com

(bron beelden – shutterstock.com: gin fizz / met ananas en basilicum / met veenbessen en rozemarijn)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: