Make the most out of your ingredients
title image

13 ‘stuffing’-recepten voor jouw Kerst-kalkoen

13 ‘stuffing’-recepten voor jouw Kerst-kalkoen

Nog geen inspiratie voor jouw Kerst-menu?

Het is bijna Kerst en als je één van de minder Kerstmis-geobsedeerde, hyper-georganiseerde keukenprinsen of -prinsessen bent, heb je hoogst waarschijnlijk nog geen flauw idee wat je gaat klaarmaken.

Ik hoop dat je je nu niet verwacht aan een lijstje met tien, super snel klaar te maken, budgetvriendelijke, glutenvrije en ook nog eens super gezonde menuvoorstellen. Want die komen er niet. Wat ik je wel kan aanbieden is een lijst van 13 ‘stuffing’-recepten voor jouw Kerst-kalkoen.

Kalkoen en brood. Feestdis en restje #1

Waarom ‘stuffing’? Omdat kalkoen nog altijd één van de meest populaire kerst-gerechten is en omdat ‘stuffing’ een goede bestemming is voor al je oudbakken brood. Kerstmis gaat naar goede gewoonte een hele hoop restjes opleveren, maar je kan evengoed al tijdens het familiediner aan ‘restjes-recyclage’ beginnen.

Zodus: mijn selectie van 13 ‘stuffing’-recepten van op het web voor jouw Kerst-kalkoen.

  1. Klassiek: met selder, champignons en salie (food.com)
  2. Italiaans: met zuurdesembrood, artisjok en parmezaan (tsgcookin.com)
  3. Zuurdesem II: met venkel en zoete worstjes (epicurious.com)
  4. Het stevigere werk: met peer, walnoten en blauwe kaas (fakefoodfree.com)
  5. Vis nog vlees: met baguette, oesters en bacon (delish.com)
  6. Italiaans II: met restjes focaccia (delish.com)
  7. Duits: met pumpernickel, worstjes, appelen en kastanjes (chow.com)
  8. Spaans: met maïsbrood en chorizo: (foodnetwork.com)
  9. Ongewoon: met persimon met pompoen: (spoonforkbacon.com)
  10. Fruitig: met bruin brood, gedroogde kersen en appelen (foodnetwork.com)
  11. Winters: met prei en champignons (pamelasalzman.com)
  12. Mediterraans: met paprika, knoflook en citroen (bhg.com)
  13. Kerst XL: met appelsien en veenbessen (clickamericana.com)

En om al een beetje in de sfeer te geraken, het meest onnozele ‘stuffing’-filmpje ooit!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: