september 15, 2016
SOS platgekookte quinoa
Quinoa koken blijkt en kunst te zijn. Wassen, roosteren, poffen, stomen, … iedere bereidingswijze zegt wel iets anders om goed gegaarde, fluffy quiona te bekomen.
Voor diegenen onder jullie die net zoals ik ’the art of cooking quinoa’ nog niet beheersen…
SOS platgekookte quinoa
Platgekookte quinoa hoeft niet per definitie in de gft-bak te belanden. Je kan de veel te gare granen o.a. gebruiken in:
- Zoete bereidingen
Voeg de te gare quinoa toe aan jouw recept voor muffins, koekjes of cake. Of doorheen pannekoekenbeslag of pudding.- Aardbei bananen muffins (keepinitkind.com)
- Quinoa pudding met kaneel en maple syrup (www.wellfloured.com)
- Gebaken pudding met rozijnen (amygreen.me)
- Banana pancakes (www.ambitiouskitchen.com)
- In smoothies
- quinoa colada (www.makingsof.com)
- met banaan en cacao (www.simplyquinoa.com)
- groen (www.mindbodygreen.com)
- Als ontbijt
- in plaats van havermout
- overnight quinoa
- door je roereitjes
- een zoete breakfast bake (www.thevintagemixer.com)
- In ovengerechten
- Als dikmiddel in babyvoeding of soep.
- Viskoekjes en muffins met kaas en zongedroogde tomaten (www.herbsandalemon.com)
- Indische dosas (mykitchenodyssey.blogspot.be)
Geen commentaren