Make the most out of your ingredients

Kaasstokjes

Heb je een taart gebakken en is er nog wat van het deeg over? Maak er dan deze kaasstokjes van als aperitiefhapje

– Kaasstokjes

Heb je een taart gebakken en is er nog wat van het deeg over?

Maak er dan deze kaasstokjes van als aperitiefhapje

  • Kneed de restjes deeg (zand-, kruimel- of bladerdeeg) samen en rol opnieuw uit (+/- 3 mm dik).
  • Bestrijk het deeg met een geklopt ei en sprenkel er geraspte kaas over (liefst een hartige kaas zoals oude kaas of cheddar…  een restje?).
  • Snijd het deeg in reepjes van +/- 5 cm lang en 1,5 cm breed.
  • Vorm strikjes van de reepjes deeg of leg ze zo op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kaasstokjes gedurende +/- 20 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Geen commentaren
Laat een bericht achter