Na 5 jaar bloggen en 6 maanden intensief koken, schrijven, fotograferen en lay-outen is het er. In het allereerste Empty the Fridge kookbook deelt ik mijn passie voor koken met restjes.
Meer dan 100 restjesrecepten, bewaartips en tricks om het meeste uit je koelkast te halen.
De smaakvolle recepten, die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt, vormen samen met nuttige weetjes en bewaartips de basis om voedselverspilling tegen te gaan. Want vaak is het verbazingwekkend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaardingrediënten uit je voorraadkast een snelle, lekkere maaltijd op tafel te toveren. Empty the Fridge toont de kunst van ingrediënten combineren, ‘out of the fridge’ denken en durven experimenteren.
Verwacht geen klassieke restjesrecepten, maar kleurrijke gerechten uit alle windstreken. Denk aan een panzanella met pompoen en croutons, een rijstgratin met bladgroenten, of een stromboli met restjes beleg voor een zomerse picknick …