Empanadas met kip
Prep Tijd
75minuten
Kook Tijd
20minuten
Prep Tijd
75minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
Voor het deeg:
  1. Meng de bloem met het zout.
  2. Meng de bloem met de boter, het hele ei en het water in een keukenrobot tot je een korrelig deeg bekomt.
  3. Vorm een bal van dit deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het gedurende 30 min in de ijskast rusten. Ondertussen kan je de vulling maken.
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 3 mm en steek cirkels uit van ongeveer 10 cm diameter.
  5. Doe de olijfolie in een pan en bak de ajuin, chilipepers, paprika, komijn en honing gedurende 10 min. aan tot de ajuin transparant is.
Voor de vulling
  1. Voeg het restje kip, het hardgekookte ei, het water en zout en peper naar smaak toe.
  2. Zet de vulling opzij en laat deze rusten terwijl je het deeg maakt.
  3. Vul de deegcirkeltjes met 2 à 3 TL van de vulling (afhankelijk van de grote van je deegcirkels).
  4. Vouw het deeg over zodat je en halve cirkel bekomt en knijp de randen dicht met je vingers of een vork.
  5. Kluts het eigeel en bestrijk de bovenkant van de Empanadas hiermee.
  6. Laat de Empanadas gedurende 30 min rusten in de ijskast.
  7. Bak ze gedurende 20 à 25 min in een op 180 voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.