Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Rijsttaart met spinazie en feta
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Snack
Keuken
Mediteraans
,
Vegetarisch
Ingrediënten
2
EL
boter
3/4
tas
ajuin
fijngehakt
2
EL
bloem
1/2
TL
zout
1/4
TL
peper
1 1/2
tas
melk
2
tassen
rijst
gekookt
3/4
tas
fetakaas
1
groot
ei(eren)
losgeklopt
2
ei(eren)
enkel het eiwit opgeklopt
300
gram
spinazie
2
EL
parmezaan
gerapst
olijfolie
Instructies
Smelt de boter over een zacht vuur en fruit de fijngesnipperde ajuin gedurende +/- 3 min.
Roer de bloem, peper en zout erdoor en kook de roux gedurende 1 min.
Voeg vervolgens de melk onder constant roeren toe tot alle klonters eruit zijn en laat het mengsel lichtjes indikken.
Verwijder de saus van het vuur en voeg de rijst, feta, ei, eiwitten en spinazie toe.
Giet het mengsel in een springvorm en sprenkel de geraspte kaas erover.
Bak de taart gedurende 35 min in een op 180° C voorverwarmde oven tot je een mooie, goudbruine korst bekomt.
Recept afdrukken
Pin recept