Ga terug

Empanadas met kip

Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Hapje

Ingrediënten
  

Instructies
 

Voor het deeg:

  • Meng de bloem met het zout.
  • Meng de bloem met de boter, het hele ei en het water in een keukenrobot tot je een korrelig deeg bekomt.
  • Vorm een bal van dit deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het gedurende 30 min in de ijskast rusten. Ondertussen kan je de vulling maken.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van +/- 3 mm en steek cirkels uit van ongeveer 10 cm diameter.
  • Doe de olijfolie in een pan en bak de ajuin, chilipepers, paprika, komijn en honing gedurende 10 min. aan tot de ajuin transparant is.

Voor de vulling

  • Voeg het restje kip, het hardgekookte ei, het water en zout en peper naar smaak toe.
  • Zet de vulling opzij en laat deze rusten terwijl je het deeg maakt.
  • Vul de deegcirkeltjes met 2 à 3 TL van de vulling (afhankelijk van de grote van je deegcirkels).
  • Vouw het deeg over zodat je en halve cirkel bekomt en knijp de randen dicht met je vingers of een vork.
  • Kluts het eigeel en bestrijk de bovenkant van de Empanadas hiermee.
  • Laat de Empanadas gedurende 30 min rusten in de ijskast.
  • Bak ze gedurende 20 à 25 min in een op 180 voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Recept afdrukken Pin recept