Idaho potato cake van een restje aardappelen
Porties Prep Tijd
12 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
12 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de boter met de suiker tot deze romig en licht van kleur is.
  2. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
  3. Meng de aardappelpuree en de vanille door het ei-/botermengsel.
  4. Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacao) door elkaar en mix ze door het beslag.
  5. Voeg als laatste de melk en de gehakte noten toe.
  6. Vet een vierkante bakvorm of cakevorm in met een beetje boter of olie en bekleed ede bakvorm met bakpapier. Op die manier kan je de cake later gemakkelijk uit de vorm halen.
  7. Giet het beslag in de beklede cakevorm en bak de cake gedurende 40 à 45 min in een op 45 °C voorverwarmde oven.
  8. Laat de cake afkoelen op een grill.