Ga terug
–+ servings

Marokkaanse groentenstoofpot met couscous

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat 2 El olijfolie goed warm worden in een pot. Voeg de sambal en ajuin toe en fruit deze kort aan tot de ajuin en beetje gebruind is.
  • Voeg vervolgens de hardere groenten toe (wortel en paprika) en fruit deze +/- 5 min aan.
  • Daarna volgen de zachtere groenten zoals de courgette en aubergine.
  • Kruid met peper en zout, de knoflook, de gember, de fijngesneden steeltjes van de koriander en de overige gedroogde kruiden.
  • Fruit de groenten verder aan tot ze allemaal een lichtjes aangebakken zijn (+/- 5 min).
  • Overgiet de groeten met de tomaten saus en het water, voeg 1TL suiker of een beetje honing toe en zet het vuur lager.
  • Laat het stoofpotje gedurende +/- 20 min zachtjes sudderen tot de groeten gaar zijn.
  • Proef op het einde nog een en voeg indien gewenst wat extra kruiding toe. Werk het geheel af met het sap van een halve limoen of citroen.
  • Garneer met koriander en dien op met couscous en yoghurt.
Recept afdrukken Pin recept