Ga terug
+ servings

Foo Young eieren

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

De voorbereiding

  • Kook 1 tas basmatirijst of gebruik een restje rijst dat je nog over hebt.
  • Meng de sojascheuten, ajuin, courgette, wortel, paksoi, shiitakes (of restje vlees of vis), gember, knoflook en zout in een grote kom en zet opzij.

De saus

  • Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens op de laagste stand. Voeg de sojasaus, rijstwijn en mirin toe.
  • Meng de maïzena met het water en roer deze vervolgens door de saus. Laat het geheel pruttelen tot de saus dikt.
  • Meng de sesamolie erdoor en houd de saus vervolgens warm terwijl je de omelet maakt.

Foo Yong

  • Knijp overbodig vocht uit de groenten en laat ze uitlekken in een zeef. Doe de groenten vervolgens terug in de kom en meng ze met de 3 geklutste eieren.
  • Verwarm de olie in een tefalpan op een medium voor.
  • Dien de omelet op op een bedje van rijst, met de warme saus erover en garneer met verse koriander.
  • Giet 1/3 van het ei-groentenmengsel in de pan en bak de omelet goudbruin aan beide kanten (3 à 4 min per kant). Nota: Wanner de eieren een beetje uitlopen, kan je ze altijd terug een beetje naar het midden duwen met en spatel.
Recept afdrukken Pin recept