Ga terug
+ servings

Coq au vin met pompoen dumplings

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de coq au vin

Voor de pompoendumplings

Instructies
 

Voor de Coq au vin

  • Hak de kip in stukken, kruid met peper en zout en bestuif ze met de bloem.
  • Bak de stukjes kip mooi krokant in een beetje olijfolie. Zet de kip op zijn eens ze goudbruin is en bak de overige stukjes aan. Waarschijnlijk moet je dit in een paar keer doen afhankelijk van hoe groot je pot is.
  • Voeg een beetje extra olijfolie toe en fruit de ajuin, vijfkruidenpoeder en de komijn in de zelfde pot aan (+/- 5 minuten).
  • Voeg na 5 min de fijngehakte look & gember toe. Fruit nog eens ongeveer 2 minuten.
  • Blus met de rode wijn en roer het aanbaksel los. Voeg het water, de bouillon, rozemarijn, confituur en appelsienschil en de stukjes kip toe.
  • Zet het deksel met een kier op de pot en laat de Coq au vin gedurende 1uur op een zacht vuur sudderen. Bereid ondertussen de dumplings voor.

Voor de pompoendumplings

  • Meng alle ingrediënten voor de dumplings goed door elkaar tot je een soort van deeg bekomt.
  • Rol het deeg tot balletjes van +/- 3 cm diameter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de pompoendumplings gedurende 20 minuten (vlak voor de Coq au vin klaar is) in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Verhoog de temperatuur tot 200°C en bak ze gedurende een verdere 5 minuten tot de dumplings goudbruin zijn.
  • Schep stukjes Coq au vin met wat saus in een dip bord, leg er een paar van de pompoendumplings op en serveer. Garneer eventueel met een beetje fijngehakte koriander of rozemarijn.
Recept afdrukken Pin recept