Kalkoenrollade met een quinoa-vulling en pomme duchesse van zoete aardappel
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Kook Tijd
80minuten
Porties Prep Tijd
4personen 40minuten
Kook Tijd
80minuten
Ingrediënten
Kalkoenrollade met quinoavulling
Pommes duchesses van zoete aardappel
Salade van waterkers
Instructies
Kalkoenrollade met quinoavulling
 1. Kook de quinoa bulgur mix van SPAR met een snuifje kurkuma gaar in 2/3 kopje groentebouillon (+/- 12 min) en zet opzij.
 2. Rooster de noten met de koriander en komijn in een droge koekenpan. Vermaal grof in een vijzel en voeg samen met de rozijnen, appelsienzeste en appelsiensap toe aan de quinoa. Kruid met peper en zout naar smaak en zet opzij.
 3. Snijd de kalkoenfilet in 3 en plet met een deegrol. Leg de kalkoen op de sneetjes parmaham en top in het midden met de quinoa-noten vulling. Rol het vlees tot een strakke rol rondom de quinoa-vulling en vorm tot een rollade met keukentouw.
 4. Warm 1 el olijfolie in een gietijzeren pot die in de oven mag en bak de rollade aan alle kanten kort aan tot deze een mooi korstje heeft. Giet 1/3 kopje groentebouillon in de bodem van de pot en zet het deksel erop. Zet de pot in een op 180 °C voorverwarmde oven en bak de kalkoenrollade gedurende 50 à 60 minuten. Maak ondertussen de pommes duchesses van zoete aardappel.
Pommes duchesses van zoete aardappel
 1. Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappel gedurende +/- 15 minuten in kokend water tot ze gaar zijn en giet af.
 2. Plet de zoete aardappel tot een puree, meng het eigeel erdoor en kruid met peper en zout naar smaak en een snuifje komijnpoeder.
 3. Schep het beslag in een spuitzak en spuit aardappeltorentjes van +/- 3 cm diameter op een met bakpapier beklede bakplaat.
 4. De pommes duchesses moeten ongeveer 25 minuten bakken op 180°C, dus schuif ze nadat de kalkoenrollade reeds 35 minuten gebakken heeft in de oven. Zo is alles tegelijk klaar. Zorg dat de pot met de rollade op het onderste rek van de oven staat zodat ze er nog gemakkelijk boven passen.
 5. Haal de kalkoenrollade na 50 minuten uit de oven en laat ze 10 minuten rusten. Ondertussen kan je de salade maken.
Salade van waterkers
 1. Was de waterkers en koriander en droog ze goed. Schep in een kom en zet opzij.
 2. Schil de appelsienen, snijd de partjes eruit en zet opzij. Knijp de resterende schillen uit en bewaar het appelsiensap voor de dressing.
 3. Meng het appelsiensap met de hazelnootolie, rode wijnazijn, peper en zout en zet opzij.
 4. Meng de waterkers, pijpajuin en koriander met de dressing en schik de partjes appelsien en granaatappelpitjes erover.
 5. Verwijder het keukentouw van de rollade en snijd ze in schijfjes van +/- 2 cm.
 6. Serveer de rollade met de pommes duchesses, de waterkers-salade en het kookvocht uit de pot. Smakelijk!